tiistai 12. huhtikuuta 2011

Krutonkien teko

Hyvää aurinkoista tiistain-iltapäivää kaikille, tässä teillekin ohje sanoin ja kuvin krutonkien teosta.
Aloita tekeminen tietenkin valitsemalla leipä, itse valitsen vähän kuivahkon leivän joka on vähän pahaa jo syödessä mutta krutonkien tekoon hyvä! Krutonkien tekoon käy ihan mikä leipä vaan, tumma taikka vaalea.

Paloittele leipä muutaman sentin viipaleiksi

Paloittele jokainen viipale suikaleiksi ja siitä sitten kuutioiksi.



Käytä esim. krutonkien maustamiseen: Oliivisöljyä, suolaa, paprikajauhetta, basilikaa, valkosipulijauhetta, valkopippuria. Mausta krutongit oman maun mukaan. Mitään sääntöä ei ole.

Paista krutonkikuutiot öljyssä pannulla rapeiksi ja koviksi
Krutongit voi myös maustaa vasta paistamisenkin jälkeen, itse suosittelen maustamista vasta paistamisen jälkeen!

Asettele krutongit astiaan huoneenlämpöön.

Krutonkeja voi käyttää erilaisiin salaatteihin ja keittoihin. Ne om erittäin hyviä ja itse tehdyt tulee halvemmaksi kun kaupasta ostetut. Joten jos haluat päästä halvemmalla ja nähdä vähän vaivaan niin siitä vaan sitten hommiin :)

1 kommentti: