Viikonlopunkunniaksi leivoin tänään iltapäivällä. Tein sämpyläleipää!
taikinaan tuli: lämpimää vettä, hiivaa, vehnäjauhjoja(sämpyläjauhoja ohjeen mukaan), sokeria(hunajaa ohjeen mukaan), suolaa.
Välissä kohotettiin ja tehtiin saksilla viiltoja taikinaan ja lopuksi ennen uuniin laittoa kostutettiin vedellä ja laitettiin kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä pinnalle. Vedellä kun kostuttaa taikinan niin tulee tuommoinen hieno ruskeapinta leivonnaiseen.
Maukkaita, maukkaita!
Sitten tein vielä hedelmäsalaattia: cocktailhedelmäsäilykettä, tuoreananasta(mainitsin alkuviikosta), omenaa, banaania.
Nyt on hyvä aloittaa viikonloppu! Porukalla käytiin taas hiihtelemässä ja vietettiin iltaa. Huomenna luvassa rentolauantaipäivä! Runebergintorttuja olisi tarkoitus tehdä. Ja nyt alan ettimään netistä sunnuntaille, vaalipäivälle lounasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti