maanantai 4. huhtikuuta 2011

Lauantai-illan herkut





Mozzarella-tomaattisalaatti
neljälle

140g aurinkokuivattuja tomaatteja
15g tuoretta karkeasti suikaloitua basilikaa
15g tuoretta karkeasti pilkottua persiljaa
1rkl huuhdeltuja kapriksia
1rkl balsamiviinietikkaa
1 karkeasti pilkottu valkosipulinkynsi
oliiviöljyä tarpeen mukaan
pippuria
100g erilaisia salaatinlehtiä, esim. rucolaa, tammenlehtisalaattia
500g (tai riittävä määrä) mozzarellaa viipaloituna
150g tuorejuustotäytteisiä paprikoita (esim. Pirkka)

1. Aloita salaatin teko pestosta. Laita aurinkokuivatut tomaatit, basilika, persilja, kaprikset, viinietiikka, valkosipulinkynsi, pippuri & oliiviöljy esimö yleiskoneeseen. Sekoita ainekset tasaiseksi. 
2. huuhtele salaatinlehdet huolellisesti ja kuivaa ne salaattilingossa(jos sellainen on) ja revi ne hienosti salaattikulhoon, laita salaatti kulhoon myös tuorejuustopaprikat, mozzarella. Tee pestosta pieniä "kekoja" mozzarellan päälle.
3. Koristele lopuksi salaatti esim. tomaattilohkoilla & basilika lehdillä.


Itse tykkäsin kovasti tehdä ensimmäistä kertaa pestoa ja se on helppo tehdä. Suosittelen kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti